Det var helt enkelt dags för en smartare och modernare lösning med fler funktioner

Mikael är ordförande i styrelsen på BRF Plantagegatan, där han även bott sedan 1997. Monitor Larm fick den stora äran att hjälpa Mikael modernisera fastigheten, och så här beskriver han samarbetet.

Vad var det som fick er att vilja öka säkerheten i fastigheten?

Det stora problemet för oss var egentligen inte säkerheten. Visst, vi har ju haft några källarinbrott, men främst var vi i behov av att byta ut vårt gamla säkerhetssystem till något smidigare. Det gamla systemet var från 1985, och vi hade problem med trasiga lägenhetsapparater som låg och störde systemet. Allt var lite spretigt – vi hade ett taggsystem med kod som bara gällde för ytterdörren. Det var helt enkelt dags för en smartare och modernare lösning med fler funktioner.

Hur känns säkerheten nu?

Nu har vi Dinbox och det är en fantastisk skillnad. Allt är digitalt och väldigt lätt- hanterligt, tillskillnad från det gamla systemet där allt var manuellt. Nu slipper vi använda Excel-filer för att försöka hålla koll på alla taggar, och det underlättar verkligen i arbetet för styrelsen. Särskilt för mig som är nyckel- och taggansvarig. Det är den största fördelen egentligen – att det är så lätt att administrera och lägga in nya brickor. Jag kan sitta hemma vid min egna dator och administrera hela systemet.

Hur använder ni Dinbox i dag?

Dels har vi porttelefon med taggläsare, men vi valde även att köra med taggläsare på dörrarna till bland annat tvättstugan, soprummet, källaren och cykelrummet. Alla som bor i fastigheten är nöjda med detta, och det känns verkligen kul.

Hur upplever de boende i fastigheten förändringen?

I början fanns en lätt misstänksamhet. Vi har ju blandade åldrar i fastigheten, med många pensionärer. Men det har gått över förväntan bra! Allt är så enkelt att använda, särskilt det nya systemet för tvättstugebokning.

Hur tycker du att samarbetet med Monitor fungerar och känns?

Jag tycker att det har fungerat bra. Ni har varit väldigt tillmötesgående och lyhörda för de problem som dykt upp och kommit med konkreta förslag till lösningar. Så, ja, jag tycker att ni har varit ett bra stöd under hela processen.

Läs mer om Monitor

Läs våra senaste artiklar

Till toppen