BRF-guiden trendspanar: Badrum 2023

Enligt årets trendspaning för badrum hittar vi något för alla – allt från poppande färgklickar, tidlösa naturmaterial till jordnära toner. Här listar vi några trender som vi tycker är värda att hålla lite extra koll på under 2023.

Badrummet har under de senaste åren gått från att vara en plats anpassad för sitt syfte till att bli en tillflyktsort och tillika oas där vi mer än gärna stänger in oss för en avkopplande stund med ett värmande bad, svalkande dusch eller lugnande hudvårdsrutin.

Säsongens trender speglar mycket hur vi använder badrummet idag, det klassiska vita offentliga toalett-kaklet har bytts ut mot lugna, naturnära nyanser och man blandar in mycket trä och naturmaterial för att skapa en lugn atmosfär i kombination med att höja funktionaliteten. Ek är en favorit när det kommer till träslag för inredning. Dess nyans kan skifta mellan mörkt till ljust, och ger liv och en avslappnande känsla i badrummet. Trämaterialet kan också användas på många områden i inredningen. Oavsett om det bara handlar om en fin träram runt spegeln, eller om hela badrumsskåpet ska vara i trä.

En annan tydlig trend är strävan efter att maximera ytan i badrummet. Det kanske inte ter sig speciellt konstigt med tanke på badrummets generella storlek sällan är den samma som andra rum, och att försöka göra det så luftigt som möjligt då lockar. Funktion trumfar utseende år 2023, vilket kanske är den största trendförskjutningen under de senaste åren.

Den sista trenden vi vill nämna – och som också kanske är den enklaste och bästa att tillämpa i hemmet med enkelhet – små, fina och lugnande detaljer. En liten vas med en stickling eller blomma i, ett vackert stearinljus eller kanske en liten och enkel tavla?
Man glömmer ibland hur man med enkelhet kan skapa en högre trivsel i hemmet genom små detaljer, och badrummet behöver inte vara utesluten från denna inredningsfilosofi.

Hoppas du känner dig lite mer inspirerad efter denna läsning, och att vi kanske kunde hjälpa dig att hitta rätt badrums känsla 2023.

Läs våra senaste artiklar

Till toppen