Inredningen 2023 går i träet och färgernas tecken

Trä och starka färger är vad som spås vara trenderna för 2023, plus lite futuristiska möbler. Hur ser dessa trender ut då? Låt oss titta närmare.

Länge har beigt varit den återkommande inredningsfärgen i svenska hem.
Den har känts trygg och säker för allt från kök, till vardagsrum till sovrum. Men allt fler väljer nu att sätta lite färg på sina hem, och låta sina personligheter få mer utrymme i hemmet. Det kan handla om allt från kuddar med lite dova nyanser, till möbler med mycket mer karaktär och spännande färgval.

En ny inredningsstil har börjat ta alltmer plats också. Den kallas Japandi, och är en kombination av japansk och skandinavisk stil. Föga förvånande så innefattar stilen mycket trä, låga möbler och en minimalistisk framtoning. En stor blandning av varma och kalla material ger stilen en unik prägel, där bambu och rotting blandas med metall och sten.

Likt Japandis många inslag av trä, så fortsätter just trä att vara den stora inredningstrenden som håller i sig. Med sina många nyanser beroende på vilket träslag, kan många möbler ha samma design och utformning, men skifta ordentligt i hur de upplevs. Lättare träslag kan snyggt vägas upp med mörkare såsom ask eller ek.

70-talet har varit hett ett tag nu, och dess futurism har börjat få alltmer fotfäste (igen) i den svenska inredningstrenden. Futurism kännetecknas av dess ofta udda former eller oväntade material, ibland en blandning av de två. Futuristisk inredning för ofta tankarna till rymden och 70- och 80-talets science fiction filmer. Det kanske känns lite vågat att köra futurism fullt ut, men har man väl börjat kanske det blir svårt att stoppa.

På BRF-guiden har vi samlat många aktörer som kan hjälpa dig att bygga om och renovera hemma. Kanske för att bättre möta dina inredningsmål under 2023. Vi kan även tipsa om att läsa vår artikel det senaste inom badrumsinredning här.

Tills nästa gång, ha de gôr gött!

Hitta din BRF-leverantör

Bygg & Hantverk

Ekonomi & Juridik

Flytt & Transport

Hus & Fastighet

Mark & Trägård

Larm & Säkerhet

El & Energi

Övriga tjänster