Valet av kökstrender för 2024 känns naturligt.

Att köket kallas husets hjärta vet vi. Det ska vara en plats där man kan samlas och umgås. Men hur gör vi när den rytmen rubbas? När man hellre tar uppvärmda rester framför tv:n än spenderar tid i köket med sina nära och kära.

Vi har samlat några av årets tydligaste trender så att tiden du spenderar i köket, istället för ett nödvändigt ont, kan få bli något oumbärligt gott.

Den första trenden vi vill nämna kanske egentligen inte borde kallas för trend. Nej, att låta ditt kök låna från naturen är inget nytt. Vare sig det handlar om golv i ljust trä, jordnära toner på möbler och textilier eller bara detaljer i natursten så känns det solklart: det är dags att sudda ut gränsen mellan inne och ute och lyfta ditt kök till nya höjder.

Alla kök har saker man helst vill gömma undan, men här har vi trenden som talar till de där föremålen man gärna visar upp. Vitrinskåpet passar lika bra i lantköket som det moderna och highlightar de där detaljerna du är lite extra stolt över. Men viktigast av allt: det du väljer att visa upp ger ditt kök och dina gäster en känsla om vem just du är. Så se inte ditt vitrinskåp som förvaring – se det som en förlängning av dig själv.

Och där ser vi ytterligare en trend. En trend som handlar om just det – att ge en känsla om vem du är. För kök kan ofta stöpas i liknande form, men det är den där lilla extra kryddan som får det att sjunga. Det handlar om konst och detaljer som speglar din smak. Ett rundat hörn, ett svarvat bordsben eller ett annorlunda mönster på kökskaklet kan få ditt kök att sticka ut från mängden.

Den trend vi vill avrunda med – och som kanske allra mest symboliserar det där med husets hjärta – är köksön. För visst, en köksö ger dig mer förvaring, mer arbetsyta och ett luftigare kök. Men den gör mer än så. Oavsett storlek är köksön det kanske enklaste sättet att öppna upp ditt kök och bjuda in till samtal. Den är ett sätt för både familj och gäster att ta del av den där unika, hemtrevliga stämningen som man bara får i ett kök.

Så vad kan vi säga om 2024 års kökstrender?

Jo, det naturnära köket har vi sett i kikaren sen några år tillbaka. Men det som då smög sig fram står numera stadigt på egna ben. Så tillsammans med en personlig touch och köksöar, stora som små, ser vi kökstrender som talar om just det där vi tycker att kök ska handla om – värme, enkelhet och gemenskap.

Dags att uppfylla dina egna köksdrömmar?

Byggfirman Prestigo är det professionella, punktliga och prisvärda valet som tar hand om allt från ommålning till golvläggning. Med deras hjälp kan du alltid känna dig trygg i att det blir som planerat och att allt möter branschens krav.

Läs mer om Prestigo här.

Hitta din BRF-leverantör

Bygg & Hantverk

Ekonomi & Juridik

Flytt & Transport

Hus & Fastighet

Mark & Trägård

Larm & Säkerhet

El & Energi

Övriga tjänster