Ska man ha ett digitalt eller elektroniskt låssystem?

Nyckeln, en riktig klassiker, har tjänat oss väl. Under tusentals år har en liten bit trä eller metall skyddat oss från busar och kåkfarare. Den tar liten plats och är unikt designad för att passa ett specifikt lås. Men om nyckeln har fått fötter och sprungit i väg, är det surt att behöva byta ut hela låset.

Om oron över att björnligan ska slå till finns det nu andra typer av säkra redskap att tillgå. Så säkra att det bara är att luta sig tillbaka och göra det du älskar: att scrolla flödet.

Fördelarna med digitala lås

Ett digitalt låssystem är ett smidigt alternativ till standardlåset. Förenklat kan man säga att ett digitalt lås är snäppet vassare än ett vanligt. Det enkelt och fungerar utan batterier och får den energi den behöver av nyckelns rörelse.

Men om nyckeln är putsväck, går den enkelt att spärra. Och att inte behöva lägga ut för ett låsbyte är en ganska bekväm situation.

Fördelarna med elektroniska lås

Känslan av flow är inte tråkig, och med ett elektroniskt lås slipper man irra fram och tillbaka. Denna typ av lås är nämligen molnbaserad och gör att du smidigt kan låna ut en nyckel på distans. En annan häftig grej är att nycklarna kan ställas in lite beroende på vart en nyckel ska ge tillgång till. Här finns allt samlat under en och samma app. Kan det bli smidigare?

Så, vad ska man välja?

Nu vet du fördelarna med de två alternativen, och förhoppningsvis vet du nu vad som passar din situation bäst. Oavsett så återstår bara en sak att göra: hitta rätt leverantör. Då får du en tydlig offert samt professionella svar på alla dina frågor. Vi på BRF-guiden har gjort enkelt för dig genom att endast välja ut certifierade och välrenommerade samarbetspartners. Spana in våra leverantörer, så hittar du rätt.

Hitta din BRF-leverantör

Bygg & Hantverk

Ekonomi & Juridik

Flytt & Transport

Hus & Fastighet

Mark & Trägård

Larm & Säkerhet

El & Energi

Övriga tjänster