nyrenoverad vind

Vindsrenovering ger er nya utrymmen

Vindsutrymmet är ofta en plats som bara används för överblivna möbler och trassliga juldekorationer. Med lite omtanke och snickarglädje kan utrymmet bli en ny bostadsyta eller en plats om hela föreningen kan dra nytta av. Kanske har ni vindsytor som kan få nytt liv? Så här går det till:

Planera er byggnation

1. Börja med att ta in en offert från en byggfirma. I offerten bör ingå inköp av ny vind, vilka bygglov som krävs samt en kostnadskalkyl.

2. Se också till att planera i tid då bygglov och andra handlingar kan ta tid att få godkända. I BRF:er samt radhus/kedjehus så är även brandklassningen av det nya utrymmet ett krav.

3. Kontrollera även om befintligt VVS- och elsystem kommer att räcka för en utbyggnad. Viktigt är även att inspektera taket innan vindsrenoveringen.

Vi på Prestigo hjälper gärna till med såväl byggkalkyl som bygglovshandlingar, och vi har lång erfarenhet av att kontrollera tak, viket eliminerar risken för läckage vid renoveringar.

Varje kvadratmeter räknas

En annan sak att ha i åtanke är att den slutgiltiga invändiga arean efter en vindsrenovering kan variera beroende på vilken isoleringsmetod man tillämpar. Vi på Prestigo använder en pålitlig metod där ni kan tjäna mellan 1-2 kvadratmeter mer golvyta på ett rum som ska bli 5x5m.

Vi hjälper er att få så stor yta som möjligt av er vind genom att använda en av marknadens bästa isoleringsmaterial. Då blir u-värdet (ett värde på hur mycket värme som släpps genom) på ytterväggarna lågt trots en tunnare väggkonstruktion än normalt. Även om metoden är något dyrare kommer ni förmodligen tjäna igen det då priset per kvadratmeter golv brukar hamna på mellan 15 000 kr och 20 000 kr inkl moms innan ROT-avdrag. Vindar kan var små och trånga, därför är varje extra kvadratmeter guld värd.

En totalentreprenad

En vindsrenovering innebär oftast en totalentreprenad med byggnation, el, VVS, ventilation och målning. När ni anlitar Prestigo för en vindsrenovering administrerar vi gärna hela projektet och tar hand om planering, inköp och byggnation.

Vi hjälper även till med asbestsanering om det skulle behövas. Vi låter alltid er som kund vara med från planering till slutförande. För att undvika missförstånd och oförutsägbara överraskningar så håller vi ständigt nära kontakt med er och informerar kontinuerligt om vad som händer. Det är viktigt för oss att ni är nöjda även efter vi byggt klart. Skulle något inte stämma efter att vi är klara så åtgärdar vi självklart detta utan kostnad. Kontakta oss gärna så bokar vi in ett möte och lämnar en kostnadsfri offert!

Läs mer om Prestigo

Hitta din BRF-leverantör

Bygg & Hantverk

Ekonomi & Juridik

Flytt & Transport

Hus & Fastighet

Mark & Trägård

Larm & Säkerhet

El & Energi

Övriga tjänster